Gisteren hebben wij samen met de gemeente Dordrecht de aftrap gegeven voor het project De wijk, dat zijn wij!
Wij zijn door Wethouder Reynvaan welkom geheten in de wijken Wielwijk, Crabbehof en Zuidhoven. Zij wenste A-Garden succes met deze opdracht en gaf aan dat de kracht in deze wijken aanwezig is om dit te realiseren en er een succes van te maken.
Projectmanager Arnoud Overbeeke heeft vervolgens uitleg geven over de werkwijze van A-Garden. De leidraad voor A-Garden is Samen Denken, Samen Doen. Voor bewoners van deze wijken is er de mogelijkheid om mee te denken en mee te doen met het onderhoud in de openbare ruimte.

Voorgesteld is onze wijkregisseur Corstiaan Knape. Hij is het aanspreekpunt in de wijken en is veel aanwezig tussen de inwoners. Tevens zal Corstiaan spreekuur houden, op woensdagmorgen, in wijkcentrum De Admiraal en De Nieuwe Stoof.

Speciale aandacht kregen twee bewoners van Stichting Philadelphia, woonlocatie van Ewijckstraat en een vrijwilligster. Zij ruimen al langere tijd zwerfvuil op rondom hun woonlocatie. A-Garden zal hen de komende jaren hier verder in ondersteunen en helpen waar nodig.

Catering werd verzorgd door Crabbehoeve, bouw van de tent en bediening door Wijk voor Wijk en de bloemen door Van der Schans.

Zo is een mooie start gegeven aan het project!

Link naar gemeente Nieuws

Link naar Facebookpagina De wijk, dat zijn wij!

Foto’s: Jan van der WaalDSC09478 DSC04048DSC04047  DSC09557 DSC09543 DSC09537_bewerkt-1 DSC09532 DSC09529 DSC09513