Schermafbeelding-2016-01-15-om-13.36.43

Veiligheid. Ja, dat wil iedereen wel. Maar soms heeft veiligheid een prijskaartje. Zo ook voor een alleenstaande moeder in Papendrecht die na een heftige storm afgelopen november opeens de schutting weg zag waaien. Wat nu?

Het gezin met 4 thuiswonende kinderen leeft al langere tijd van een minimaal bedrag leefgeld en ondersteuning van de voedselbank. Dan hou je (zacht uitgedrukt!) weinig over voor een noodgeval als deze. Toch ontstond er wel een urgente situatie omdat het gezin zich al tijden niet veilig meer voelde nu de beschutting was verdwenen. Zeker niet omdat iedereen binnen kan wandelen en er laatst vreemde mannen in de tuin stonden. Kortom, er moest iets gebeuren.

Partner van het eerste uur Hoveniersbedrijf A-Garden uit Dordrecht hoorde via stichting ANDERS over de situatie van dit gezin. Meteen was er bereidheid om voor dit gezin het verschil te maken. Ik vroeg directeur Berco van der Glas waarom hij besloot te reageren op deze hulpvraag. “Omdat wij onze verantwoordelijkheid willen nemen om dit gezin een veilig thuis te bieden” was zijn inspirerende antwoord.

Mevrouw was er naar eigen zeggen stil van dat een bedrijf dit voor haar en haar gezin wilde doen. Een prachtige ondersteuning met een dankbaar gezin en een veilige schutting als resultaat.

Voor hier voor meer informatie over Stichting ANDERS

 

Schermafbeelding-2016-01-15-om-13.41.02

Schermafbeelding-2016-01-15-om-13.38.21